Co je problém?
Plýtvání jídla je jeden z největších globálních problémů. Za každý rok se vyhodí více než miliarda tun potravin.
Proč je to problém?
Plýtvané jídlo může být využito, místo toho se zbytečně vyhazuje. Krom ekologických dopadů zasahuje i do ekonomiky domácností a jedinců: Vyhazování jídla je v podstatě zbytečné vyhazování peněz.
Čeho chceme dosáhnout?
Zúčastnění v kurzu sníží svoji spotřebu odpadu o třetinu do tří měsíců po absolvování (nástřel).
Utrácení za potraviny v domácnostech se sníží o 500 Kč za měsíc po absolvování kurzu.
Kdo toho může dosáhnout?
Hlavy rodin v domácnosti a iniciátoři, snažící se přesvědčit zbytek rodiny/ostatní členy domácnosti o změně přístupu k nakládání s přebytky jídla.
Jaké jsou překážky? (Proč to lidé nedělají už teď? Co jim brání?)
Buďto to jsou zvyky, nebo neuvědomování si situace. Plus i časová náročnost a formát předávání informací o plýtvání jídla.
- Učitel: Kateřina Friedrichová
- Učitel: Veronika Něničková
- Učitel: Eliška Olšovská